STROKOVNI SEMINAR VZD V TE ŠOŠTANJ

Objavljeno Torek, 02 December 2014 Napisal Boštjan Brilej

Dne 4.9.2014 je v TE Šoštanj potekal strokovni seminar o varnosti in zdravju pri delu na gradbišču bloka 6. Z veliko mero pomoči družbe TE Šoštanj je seminar organizirala skupina članov Društva varnostnih inženirjev Velenje. Odziv udeležencev je bil izjemen, prijavljenih je bilo kar 107 strokovnjakov s področja varnosti in zdravja pri delu iz celotne Slovenije.

Skupina organizatorjev seminarja (od leve Aleš Kotnik, Milorad Šikman, Boštjan Brilej, manjkata Nikola Vlahović in Andrej Majdak)

Uvodno temo je predstavilo vodstvo TE Šoštanj, na čelu z direktorjem g. Petrom Dermolom. Udeležencem so predstavili pomen bloka 6 za elektro oskrbo Slovenije, informacije o samem bloku 6 ter splošne informacije o TE Šoštanj. Ostale predstavitve so bile strokovne, predstavili so jih predstavniki akterjev s področja varnosti in zdravja na gradbišču bloka 6 TE Šoštanj. G. Holc iz Alstoma je predstavil specifične zahteve in nadzor Alstoma na področju varnosti in zdravja pri delu, kar je bilo za večino udeležencev pri gradnji bloka 6 novost v Sloveniji. G. Hostnik iz podjetja Sieko je predstavil izkušnje koordinatorja za varnost in zdravje pri gradnji tako zahtevnega objekta, g. Jeromel iz podjetja Višinski je na zelo zanimiv način, tako praktično, kot teoretično, prikazal delo reševalca z višine na gradbišču. Ob koncu je g. Vlahovič iz TE Šoštanj (tudi predsednik Društva varnostnih inženirjev kot organizatorja seminarja), povzel zahteve varnosti in zdravja pri remontu bloka 5. Največja zanimivost pa je bil vsekakor voden ogled gradbišča bloka 6, ki je bil izveden med teoretičnim delom seminarja. Tukaj so udeleženci, ki so bili razdeljeni v štiri vodene skupine, lahko od blizu videli, kar jih je večina do sedaj videla oz. slišala le iz medijev. Odziv udeležencev, glede na celoten seminar, je bil ob koncu več kot pozitiven.

Zahvala za uspešno izvedbo dogodka gre v prvi vrsti ožji skupini članov Društva varnostnih inženirjev Velenje, ki so s svojim prostovoljnim delom organizirali in izvedli to strokovno srečanje. Zahvala za podporo, brez katere seminarja ne bi bilo, gre tudi podjetjema TE Šoštanj in Esotech.

Zadetkov: 3227