Real time web analytics, Heat map tracking

STROKOVNA EKSKURZIJA DVI VELENJE »BANJA LUKA IN SARAJEVO 2019«

Objavljeno Torek, 07 Januar 2020 Napisal Andrej Majdak

 

STROKOVNA EKSKURZIJA DVI VELENJE »BANJA LUKA IN SARAJEVO 2019«

 

Strokovna ekskurzija v Bosno se je organizirala v okviru DVI Velenje. Organizacijo sta prevzela člana Anton Dolinšek in Marjeta Novinšek.

 Kratek opis ekskurzije:  

  • dan 15.11.2011: VELENJE – BANJA LUKA

Odhod avtobusa je bil ob 6.00 uri zjutraj, nato vožnja do Banja Luke s krajšimi postanki.

Najprej smo se ustavili na obrobju Banja Luke in sicer v Debilašinem selu, kjer smo si ogledali samostan Marija Zvijezda iz 17 stoletja, znan po siru trapist, katerega skrivnost pridelave menihi čuvajo že 200 let.

 

Slika 1:Predstavljeno nam je bilo veliko zdravilnih zelišč, katere izdelujejo menihi.

 

Strokovni del se je nanašal na ogled Banjalučke Pivovarne z muzejem, kjer smo si lahko ogledali sam proizvodnji proces pridelave piva, poskusili smo lahko tudi njihovo nefiltrirano pivo. Ogledali smo si tudi muzej, kjer nam je bila zelo dobro predstavljena zgodovina.

 

Slika 2: Ogled proizvodnje piva.

 

Nato je sledila namestitev v hotelu in večerja na Banjalučkem splavu. Po večerji smo se odpravili peš na vožnjo z avtomobilčki in ogled Banje Luke ter mestnih znamenitosti (trdnjava Kastel, cerkev Svete Trojice, Banjalučko tržnico, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti…).

 

  • dan 16.11.2019: BANJA LUKA – JAJCE – SARAJEVO

Po zajtrku smo se odpravili v Sarajevo. Med potjo smo se ustavili v Jajcu, kjer smo si ogledali znameniti slap, muzej II. Zasjedanja Avnoj-a.