Real time web analytics, Heat map tracking

Denisu Štembergerju priznanje Fundacije Avgusta Kuharja

Objavljeno Sreda, 26 November 2014 Napisal Andrej Majdak

Fundacija Avgusta Kuharja je letos že osemnajstič podelila nagrade za življenjsko delo, za najboljše diplomsko delo in priznanja za izjemno strokovno delo na področju stroke varnosti in zdravja pri delu v društvih in sekcijah varnostnih inženirjev. Med letošnjimi prejemniki tega priznanja je tudi naš sodelavec Denis Štemberger.

 

Fundacija Avgusta Kuharja, ki si prizadeva krepiti zavest o potrebnosti sistematičnega strokovnega varovanja zdravja pri delu ter življenjskega in delovnega okolja, je Štembergerju podelila priznanje med drugim zato, ker je bil med prvimi v Sloveniji, ki je izdelal program usposabljanja varnosti in zdravja pri delu v obliki e-izobraževanja za zaposlene v administraciji v Gorenju. V Gorenju je vidno sodeloval pri vzpostavitvi sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu OHSAS 18001 in vpeljal informacijsko podporo za vodenje evidenc, ki pripomore k učinkovitejšemu obvladovanju sistema varnosti in zdravja.

 

Vidno vlogo je imel pri izgradnji sistema prepoznave nevarnih pojavov. »Nevarni pojavi ne povzročajo nezgod pri delu so pa prvi znanilci napak oz. odstopanj v delovnih procesih, ki lahko privedejo do nezgod. Zaposleni lahko prepoznajo tovrstna tveganja še pred nastankom dogodka in se nezgodi lahko izognejo,« pravi Štemberger, ki se je izkazal tudi z delom na področju psihosocialnih tveganj, kjer je prispeval k temu, da smo lahko v podjetju izpeljali ustrezne korektivne ukrepe.

 

Štemberger je dolgoletni zelo aktiven član Društva varnostnih inženirjev Velenje.

       

Denis Štemberger (prvi z desne) na podelitvi.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                        

Zadetkov: 4906