Real time web analytics, Heat map tracking

STROKOVNI SEMINAR O VARNOSTI IN ZDRAVJU PRI DELU

Objavljeno Četrtek, 28 Maj 2015 Napisal Boštjan Brilej

Dne 14.5.2015 je v TE Šoštanj potekal strokovni seminar o varnosti in zdravju pri delu, ki ga je organiziralo Društvo varnostnih inženirjev Velenje. Odziv udeležencev je bil tudi tokrat izjemen, prisotnih je bilo 91 strokovnjakov s področja varnosti in zdravja pri delu iz celotne Slovenije. Letošnji seminar je bil izveden na tematiko pregledov in preizkusov delovne opreme ter preiskav škodljivosti v delovnem okolju, posamezne sklope so predstavili predavatelji z bogatimi strokovnimi referencami.

Sprejem udeležencev

Udeležence je uvodoma pozdravil g. Miro Mohorko, ki je bil prvi predsednik Društva varnostnih inženirjev Velenje, ob ustanovitvi leta 1980. S prvo strokovno temo je začel Damijan Smonkar iz podjetja FBS Elektronik d.o.o., ki je predstavil sisteme za funkcionalno varnost v industrijski avtomatizaciji. Sledila sta dva predavanja dr. Gorazda Lipnika na temo preiskav razsvetljave in mikroklime v delovnem okolju. Med tem so lahko udeleženci v avli pred predavalnico ves čas trajanja seminarja pridobivali strokovne informacije o osebni varovalni opremi, katero so nekateri tudi preizkusili. Seveda pa ob takšnih dogodkih, kjer se sreča večje število strokovnjakov, beseda teče tudi o ostalih strokovnih temah, udeleženci lahko formalno in neformalno diskutirajo ter krepijo medsebojne strokovne in poslovne vezi.

Predavanje g. Smonkarja

Po odmoru z okrepčilom je sledilo zelo zanimivo predavanje Roberta Jamška iz aktualne teme varnosti in zdravja pri uporabi energetskih naprav, to predavanje je bilo začinjeno z anekdoto predsednika DVI Velenje, mag. Nikole Vlahovića, s katero je nasmejal udeležence. Zadnje predavanje je imel doc. dr. Nikola Holeček iz Gorenja, ki kot velik strokovnjak dela na tehnikah pri identifikaciji in redukciji hrupa na stroju, kot viru zvoka. Ker v uvodnem delu seminarja ni uspel, pa nas je ob koncu pozdravil tudi direktor TE Šoštanj dr. Matjaž Eberlinc. V svojem nagovoru se je navezal na stroko varnosti in zdravja pri delu, seveda pa je udeležencem predstavil tudi aktualne podatke o TE Šoštanj in vlogi bloka 6 v slovenskem elektroenergetskem sistemu.

Predavanje g. Jamška

Odziv udeležencev, glede na celoten seminar, je bil ob koncu več kot pozitiven. Zahvala za uspešno izvedbo dogodka gre v prvi vrsti ožji skupini članov Društva varnostnih inženirjev Velenje, ki so s svojim prostovoljnim delom organizirali in izvedli to strokovno srečanje. Zahvala za podporo gre tudi podjetju TE Šoštanj, z direktorjem dr. Matjažem Eberlincem na čelu.

Pozdrav dr. Eberlinca

Zadetkov: 4402