Real time web analytics, Heat map tracking

EKSKURZIJA ČLANOV ODBOROV DVI V SRBIJI

Objavljeno Petek, 14 November 2014 Napisal Boštjan Brilej

V dneh 7.11. in 8.11.2014 je 7 članov odborov našega društva izvedlo preliminarno ekskurzijo v Republiki Srbiji. Glavni namen članov je bil organizirati in preveriti pogoje za izvedbo strokovne ekskurzije, ki bi jo v mesecu maju 2015 izvedli za celotno članstvo DVI Velenje in partnerska društva.

Z leve: Elizabeta Korošec, Boštjan Brilej, Božidar Horvat, Franc Mlinar, Andrej Majdak, Milorad Šikman (manjka Nikola Vlahović)

V dveh dneh, v zelo zgoščenem programu, smo imeli tako strokovni del ekskurzije, kot neformalni del z ogledom nekaterih znamenitosti R.Srbije. Začeli smo z vodenim ogledom proizvodnje podjetja Gorenje Tiki v Stari Pazovi, kjer nam je tehnični direktor podjetja najprej predstavil podjetje, razloge za selitev v R.Srbijo in seveda tudi določene podatke s področja varnosti pri delu. Sledil je ogled posameznih delov proizvodnje in skladiščnih prostorov, kot tudi okolice teh prostorov.

Po kratkem postanku v mestu Stara Pazova smo pot nadaljevali mimo Beograda do Smederovske Palanke, kjer bila nekoč cvetoča turistična destinacija s polnilnico posebne mineralne vode z vsebnostjo selena. Ta kraj pa si bomo zapomnili tudi po večjem "pokopališču" težke vojaške opreme oz. težkega orožja, ki je danes le še kup starega železa. V Topoli smo si ogledali pravoslavni samostan Oplenac, kjer so pod cerkvijo grobnice dinastije Karađorđević. Pot nas je nato vodila po Šumadiji preko Čačka do Užica in Mokre Gore (obrobje Zlatibora), kjer smo prenočili. Po zajtrku je sledil ogled destinacije Bele vode (izvir zdravilne vode, samostan, parni valjarji, rudniške naprave). Posebno doživetje je bil ogled etno vasi Drvengrad, ki jo je postavil znameniti režiser, igralec in glasbenik Emir Kusturica. Povratek domov je bil preko Bajine Bašte do reke Drine in nato ob Bosanski meji proti severu, mimo Šabca do Srbsko Hrvaške meje.

Z videnim in doživetim smo bili udeleženci več kot zadovoljni in vsekakor bomo v mesecu maju 2015 izvedli strokovno ekskurzijo za celotno članstvo DVI Velenje in partnerska društva. Sicer bodo v programu določene manjše spremembe, glavnina programa pa bo ostala enaka. Hvala Francu Mlinarju, ki se je kot vedno potrudil…

 

 

 

 

Zadetkov: 4155